Skip to main content

England med Merete Bø

19. - 21. mars 2025.

Vi fortset dei opplevingsrike turane saman med vinjournalist og Sommelier Merete Bø, denne gongen til England. Merete er ein av Norges fremste vinjournalistar, og er ein av to programleiarar i podkasten «Jeg kan ingenting om vin». Merete har også gitt ut ei rekkje bøker om vin og mat.  

Våren 2024 besøkte vi Champagne saman med Merete, og no står altså den engelske sida for tur. Dei siste tiåra har engelsk vin vakse fram som ein skjult skatt i vinverden, og spesielt regionen Kent har fått mykje merksemd. Det begge desse regionane har til felles er kalkbeltet som strekk seg frå Burgund, via Champagne, over den engelske kanalen og til England. Den steinete og kalkhaldige jorda er særskilt godt egna til dyrking av vin. Og kanskje er nettopp dette ein av grunnane til at England dei siste åra har pusta Champagne i nakken.

På denne turen skal vi smake oss gjennom vinane til nokre av Merete Bø sine utvalde engelske produsentar, både større namn og meir ukjende produsentar. Undervegs får vi lære mykje om smaking, jordsmonn og produksjon, alt dette under kunnig rettleiing av Merete. Vi skal møte menneska bak vinane, vi skal ut i vinmarkene og inn i vinkjellarane, og vi får smake mat som passar godt til det vi drikk.

 

 

Søk

Bildegalleri

Viktig informasjon

  • Omvising og smakingar - vi skal vitje minimum fire vinprodusentar på turen. Informasjon om desse vil bli publisert når dette er klart.
  • Når vi er samla til måltida vil Merete rettleie oss og plukke spennande vinar til maten vi skal ha, både til dei måltida vi har inkludert i turprisen, men også om vi går ut og et saman utanom programmet.

Dagsprogram

  • Atterhald om endringar

    Teiknforklaring for måltid inkludert i prisen:
    (F) Frukost
    (L) Lunsj
    (M) Middag

  • Dag 1: Onsdag 19. mars - Den vakre engelske landsbygda

    Produksjonen av musserande vin er kanskje det Kent er mest kjent for. Her blir tradisjonelle druesortar som Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier dyrka og nytta i produksjonen av musserande vin etter den klassiske metoden, den same som blir brukt i Champagne. Resultatet er elegante, friske og sofistikerte vinar.

    Det er også fleire vingardar i Kent som produserer kvitvinar, raudvinar og rosévinar. Smaken av vinane frå Kent er prega av rein frukt og balansert syre, noko som reflekterer terroiret i regionen.

    Vi tek fly frå Oslo til London om morgonen. Her ventar bussen på oss, og køyrer oss i retning Kent. Der skal vi bu på eit hotell sentral i byen i Canterbury, og vi startar som vanleg rett på med smaking og lunsj hos ein av Merete sine utvalde produsentar. Etter desse gode smaksopplevingane fortset vi turen til hotellet.

    Om kvelden vert det felles middag, med spennande vin til.   
    (L, M)

    Onsdag 19. mars - Den vakre engelske landsbygda
  • Dag 2: Torsdag 20. mars - Sør-England i dag, det same som Champagne for 60 år sidan

    Vi startar dagen med ein god frukost, før vi skal fortsetje med fleire vingardsbesøk i Kent.

    Vinregionane her i Sør-England er dei første som verkeleg kan utfordre Champagne på kvalitet. Det blir av fleire sagt at klimaet i Sør-England i dag er det same som var i Champagne for 60 år sidan. Fleire av vinmarkene i Kent ligg også slik til, at om ein går 250–300 år tilbake i tid, var det hav der.

    Vi skal vitje vinprodusent både før og etter lunsj denne dagen. Og om kvelden kan du velje å ete middag på eiga hand, eller du kan bli med Merete ut på middag på ein lokal restaurant (ikkje inkludert i turpris).
    (F, L)

    Torsdag 20. mars - Sør-England i dag, det same som Champagne for 60 år sidan
  • Dag 3: Fredag 21. mars - Dover

    Etter ein god frukost, sjekkar vi ut av hotellet. Vi skal også i dag vitje ein vinprodusent, og i tillegg reiser vi sør til den historiske byen Dover med sine ikoniske kvite kalksteinsklippar. På klåre dagar kan ein sjå heilt til Frankrike. Her vil det også vere tid til å rusle litt rundt på eiga hand, før bussen køyrer oss til flyplassen for fly heim.
    (F, L)

    Fredag 21. mars - Dover

Kart

Avgangar & prisar

AvreisedatoAvreisestadHotellLedige plassarFrå pris
19/3OsloKent625 900,-BestillMer informasjon
19/3London HeathrowKent
Utan fly
324 200,-BestillMer informasjon
Kontakt oss
Våre telefontider er 09.00 til 12.00.
Adresse:
Fotefar Temareiser AS
Sognefjordvegen 40
6863 Leikanger
  • RGF Logo