Produksjonen av musserande vin er kanskje det Kent er mest kjent for. Her blir tradisjonelle druesortar som Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier dyrka og nytta i produksjonen av musserande vin etter den klassiske metoden, den same som blir brukt i Champagne. Resultatet er elegante, friske og sofistikerte vinar.
Det er også fleire vingardar i Kent som produserer kvitvinar, raudvinar og rosévinar. Smaken av vinane frå Kent er prega av rein frukt og balansert syre, noko som reflekterer terroiret i regionen.
Vi tek fly frå Oslo til London om morgonen. Her ventar bussen på oss, og køyrer oss i retning Kent. Der skal vi bu på eit hotell sentral i byen i Canterbury, og vi startar som vanleg rett på med smaking og lunsj hos ein av Merete sine utvalde produsentar. Etter desse gode smaksopplevingane fortset vi turen til hotellet.
Om kvelden vert det felles middag, med spennande vin til.
(L, M)
Vi startar dagen med ein god frukost, før vi skal fortsetje med fleire vingardsbesøk i Kent.
Vinregionane her i Sør-England er dei første som verkeleg kan utfordre Champagne på kvalitet. Det blir av fleire sagt at klimaet i Sør-England i dag er det same som var i Champagne for 60 år sidan. Fleire av vinmarkene i Kent ligg også slik til, at om ein går 250–300 år tilbake i tid, var det hav der.
Vi skal vitje vinprodusent både før og etter lunsj denne dagen. Og om kvelden kan du velje å ete middag på eiga hand, eller du kan bli med Merete ut på middag på ein lokal restaurant (ikkje inkludert i turpris).
(F, L)
Etter ein god frukost, sjekkar vi ut av hotellet. Vi skal også i dag vitje ein vinprodusent, og i tillegg reiser vi sør til den historiske byen Dover med sine ikoniske kvite kalksteinsklippar. På klåre dagar kan ein sjå heilt til Frankrike. Her vil det også vere tid til å rusle litt rundt på eiga hand, før bussen køyrer oss til flyplassen for fly heim.
(F, L)